Παρουσίαση SPICA

1/20/2013 02:15:00 π.μ. | | | | | | | 0 Comments

Ένα διάλειμμα από την επικαιρότητα, για να παρουσιάσω ένα από τα καλύτερα rookie groups του 2012.

Οι SPICA είναι ένα γκρουπ με 5 κοπέλες, οι οποίες γενικά είχανε κάποιο σεβαστό βιογραφικό πριν κάνουν ντεμπούτο. Με δυό λόγια, έχουμε να κάνουμε με φωνάρες και τραγουδάρες.

Τις SPICA αποτελούν οι Kim Boa (26), Joohyun (26), Narae (24), Jiwon (24) και Bohyung (23).


Τον Ιανουάριο του 2012 λοιπόν, κυκλοφόρησε το πρώτο τους digital single, με όνομα Potently / Doggedly.
Στο MV πρωταγωνιστεί η Lee Hyori οπότε είναι από μόνη της λόγος για να δει κάποιος το MV...


...και να ξεχωρίσει τις φωνητικές τους ικανότητες.

Το Φεβρουάριο του 2012 ανακοινώθηκε το πρώτο του EP, με τίτλο Russian Roulette. Το MV του ομώνυμου τραγουδιού κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου, και κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα τραγούδια της χρονιάς. Είναι ένα τραγούδι που μπορεί πραγματικά να εντυπωσιάσει ακόμα και αυτούς που δεν ασχολούνται με k-pop.


Το EP είχε 6 τραγούδια σύνολο, και το Μάρτιο επανακυκλοφόρησε με ένα επιπλέον τραγούδι, και MV, το Painkiller. Περισσότερο σκοτεινό από το Russian Roulette, και αντίστοιχα ωραίο. Θα έλεγα ότι αυτό το τραγούδι τις εδραιώνει σαν ένα από τα rookie group της χρονιάς.




Αυτά για το πρώτο μισό του 2012, το οποίο 2012 για μένα χωρίστηκε σε τρία κομμάτια. Το πρώτο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, το δεύτερο Ιούλιος - Αύγουστος με το πανικό που είχε γίνει με τις T-ara (με το πως έφυγε η Hwayoung) και τον Psy με το Gangnam Style, και μετά από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο, όπου πολλά rookie groups έκαναν comeback από το πρώτο μισό του 2012.

Έτσι και οι SPICA μέσα Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν το digital single "I'll be there", στο οποίο όμως μάλλον ήταν έξω από τα νερά τους:




Το τραγούδι δεν είναι άσχημο, αλλά δεν είναι το στυλ τους. Ηλικιακά είναι από 23 μέχρι 26, τέτοιο χαρούμενο στυλ θα ταίριαζε στις f(x) ή στις Hello Venus (που επίσης είχα παρουσιάσει).

Ευτυχώς όμως τέλη Νοεμβρίου κυκλοφόρησαν και δεύτερο EP, με τίτλο Lonely
Το τραγούδι τις επαναφέρει στο στυλ  που τους ταιριάζει, οπότε έκλεισαν τη χρονιά με το καλύτερο τρόπο.



Ακολουθούν teaser φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει για το Lonely :

Boa (26)

Bohyung (23)

Jiwon (24)

Joohyun (26)

Narae (24)

Πλέον αφού τις παρουσιάσα, μπορώ αργότερα να δημοσιεύσω τη φωτογράφηση της Jiwon για το Maxim :D

0 σχόλια: